Манифестација Мост математике 2024

13.05.2024. до 14.05.2024.

Манифестација „Мост математике“ у организацији Удружења Млади математичар,  традиционално је одржана у Врњачкој Бањи, 13. и 14. маја. Свечаност је отворила Емина Бековић Љајић испред Министарства информисања и телекомуникација, а скуп су поздравили, поред председнице Удружења Радице Каровић и Братислав Булајић испред Завода за унапређивање образовања и васпитања, др Бранислав Ранђеловић директор Завода за вредновање образовања и васпитања, као и Драган Миленковић испред Општине Врњачка Бања.

Најважнији део манифестације била су екипна такмичења ученика у пројектном задатку на овогодишњу тему „(Не)једнакост“ и квиз знања. Најбројнији такмичари били су ученици старијих разреда основних школа: прва награда „Вук Караџић“ Београд, друга награда „Вук Караџић“ Витошевац и „Братство јединство“ Куцура, трећа награда „Краљ Александар“ Пожаревац. Најбоља у категорији нижих разреда основних школа била је школа „Вук Караџић“ Витошевац, док су прву награду у категорији средњих стручних школа заслужили ученици средње стручне школе из Крагујевца. Првонаграђени гимназијалци су ученици „Прве крагујевачке гимназије“.   

У оквиру манифестације одржано је неколико радионица за ученике и њихове наставнике на тему роботике и вештачке интелигенције под менторством Данијеле Ковачевић Микић. Предавања су ове године била посвећена препознавању талента за математику. Истичемо предавање проф. др Жарка Требјешанина који се посебно осврнуо на важност и начин рада са таквом даровитом децом.

Овим догађајем Удружење је обележило уједно и своју прву десетогодишњицу постојања, рада и деловања, са жељом и уверењем да ће и у годинама које долазе наставити своју посвећеност математици и њеним најмлађим љубитељима. Захваљујемо се свим појединцима и институцијама које прате, афирмишу и подржавају рад Удружења све ове године. 

© 2024 Удружење Млади Математичар, Београд.