Такмичење Мост математике

19.05.2023. до 21.06.2023.

Окружно такмичење ''Мост математике'' је одржано 31. марта 2023. године.

У Београду су своје пројекте представиле ОШ ''Вук Караџић'' из Београда и ОШ ''Краљ Александар I'' из Пожаревца. Пројекат школе из Пожаревца је био бољи.

Истовремено, у Ражњу су своје пројекте представиле ОШ ''Иван Вушовић'' из Ражња, ОШ ''Вук Караџић'' из Витошевца и ОШ ''Цар Константин'' из Ниша. У квизу су се такмичиле ОШ ''Вук Караџић'' из Витошевца и ОШ ''Цар Константин'' из Ниша. У укупном пласману, након квиза, прво место је освојила ОШ ''Вук Караџић'' из Витошевца.

У Врњачкој Бањи у периоду од 19. до 21. маја 2023. године одржано је девето по реду такмичење ''Мост математике''. Тема овогодишњег такмичења била је ''Енергија''.

У оквиру изложбе, своје експонате је представио музеј ''Никола Тесла'' из Београда. Такође, посетиоци су имали прилику да чују предавање др Бранислава Кисачанина водећег истраживача у Истраживачко-развојном центру за вештачку интелигенцију Србије из Новог Сада. За најмлађе била је резервисана радионица: роботика и вештачка интелигенција.

У  међународном  такмичење по први пут  су гости били такмичари из Турске. Такмичење се састојало из два дела – пројекат и квиз знања.

У конкуренцији млађих разреда основне школе ученици су се такмичили само са пројектом. Учествовале су две екипе. Прво место је освојила ОШ ''Вук Караџић'' из Витошевца, док је друго место заузела ОШ ''Иван Вушовић'' из Ражња.

У конкуренцији старијих разреда основне школе на делу такмичења са пројектом учествовало је 6 екипа. Прво место заузела је ОШ ''Вук Караџић'' из Витошевца, друго место ОШ ''Краљ Александар I'' из Пожаревца и треће место ОШ ''Иван Вушовић'' из Ражња. У укупном пласману, након одржаног квиза знања, прво место припало је ОШ ''Вук Караџић'' из Витошевца, друго место ОШ ''Трећи крагујрвачки батаљон'' из Крагујевца, док је треће место заузела ОШ ''Краљ Александар I'' из Пожаревца.

На државном такмичењу средњих школа учествовале су две екипе. Иако је ''Техничка школа Чачак'' из Чачка победила на квизу знања у овој конкуренцији, прво место у укупном пласману је припало ''Првој крагујевачкој гимназији'' из Крагујевца.

Победници државног такмичења, односно ''Прва крагујевачка гимназија'' из Крагујевца, учествовала је на међународном такмичењу заједно са такмичарима из Турске. И у овој конкуренцији на оба дела такмичења победу је однела ''Прва крагујевачка гимназија''.

 

© 2024 Удружење Млади Математичар, Београд.